Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Υπογράφεται η σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου Φαρσάλων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Υπογράφεται η σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου Φαρσάλων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021
Υπογράφεται η σύμβαση για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημαρχείου Φαρσάλων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020
Υπογράφεται η σύμβαση του έργου της ενεργειακής αναβάθμιση του Δημαρχείου Φαρσάλων, μετά την έγκριση που έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 με 538.399,59 ευρώ. Κύριος, δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου  είναι ο Δήμος Φαρσάλων.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Φαρσάλων Μάκη Εσκίογλου και την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, προχωράμε στον εκσυγχρονισμό του κτιρίου του Δημαρχείου Φαρσάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Πρόκειται για  ένα έργο ουσίας,  με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον,  την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στο χώρο και την εξοικονόμηση πολύτιμων πόρων. Με  στρατηγικό σχέδιο  και αποτελεσματικές συνεργασίες, βελτιώνουμε  το ενεργειακό αποτύπωμα  συνολικά 54 δημοσίων και δημοτικών κτιρίων σε όλη την Περιφέρεια, επενδύοντας περισσότερα από 45 εκατ. ευρώ,  από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Η σωστή διαχείριση του  ΕΣΠΑ,  σε μια δύσκολη εποχή για την οικονομία και την  κοινωνία, οδηγεί σε  έργα που δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν προστιθέμενη αξία στην  τοπική, πραγματική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημαρχείου Φαρσάλων

Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο διοίκησης Ενεργειακής Κατηγορίας Δ, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β+, με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.

Η ενεργειακή αναβάθμιση περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

-Εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης του κτιριακού κελύφους.

-Αντικατάσταση των κουφωμάτων και των υαλοπινάκων με νέα θερμομονωτικά.

-Αντικατάσταση των φωτιστικών παλαιού τύπου με σύγχρονα φωτιστικά τεχνολογίας LED.

-Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης με αντικατάσταση του υφιστάμενου συστήματος θέρμανσης πετρελαίου με φυσικό αέριο.

Με την ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) και το κτίριο θα πιστοποιηθεί κατά κατά ISO 50001 με την εφαρμογή συστήματος Ενεργειακής Διαχείρισης.

Από την λειτουργία του, αναμένεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίωου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης των κτιρίων, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κτιρίου του Δημαρχείου και της διαβίωσης των επισκεπτών πολιτών και του προσωπικού.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα