Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 2 εκατ. ευρώ στην Ελασσόνα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 2 εκατ. ευρώ στην Ελασσόνα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
Σε παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 2 εκατ. ευρώ  στην Ελασσόνα προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Αναδείχτηκε ανάδοχος μετά από τις διαγωνιστικές διαδικασίες για το  έργο «Καθαρισμός και διευθετήσεις ρεμάτων στην  Ελασσόνα». Το έργο ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ,  αφορά παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας, σε Τσαριτσάνη, Βλαχογιάννι, Βαλανίδα, Γεράνεια και Ολυμπιάδα και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

«Σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες μας δρομολογούμε νέες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας σε ρέματα του Δήμου Ελασσόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Παρεμβαίνουμε  όπου υπάρχει ανάγκη και επενδύουμε στην πρόληψη. Προχωράμε σε έργα ουσίας, προστατεύοντας ανθρώπους, περιουσίες,  υποδομές και το περιβάλλον. Παράλληλα με τα έργα μας συντηρούμε και δημιουργούμε θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

 

Οι εργασίες

 

Στην  Ελασσόνα καθαρίζονται τα εξής ρέματα:

·         ΚΑΒΟΥΡΟΛΑΚΑΣ - ΠΟΝΤΙΚΑΣ - ΞΗΡΙΑΣ της Δ.Ε. Τσαριτσάνης

·         ΞΗΡΙΑΣ – ΤΙΤΑΡΗΣΙΟΣ – ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΙ της κοινότητας Βλαχογιαννίου

·         Τα ρέματα που διέρχονται εντός και στα όρια του οικισμού της Βαλανίδας και της Γεράνειας

·         Τέλος, προβλέπεται καθαρισμός και αποκατάσταση της επενδεδυμένης αποστραγγιστικής τάφρου που διέρχεται του οικισμού της Ολυμπιάδας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα