Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Συνάντηση εργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Καρδιτσιωτών οινοπαραγωγών για τους Δρόμους του Κρασιού στη Θεσσαλία

Συνάντηση εργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Καρδιτσιωτών οινοπαραγωγών για τους Δρόμους του Κρασιού στη Θεσσαλία

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022
Συνάντηση εργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Καρδιτσιωτών οινοπαραγωγών για τους Δρόμους του Κρασιού στη Θεσσαλία
Συνεχίζονται οι συναντήσεις του  Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Γιάννη Μπουτίνα με Θεσσαλούς οινοποιούς στο πλαίσιο του νέου αγροτουριστικού σχεδίου της Περιφέρειας  « Δρόμοι του Κρασιού στη Θεσσαλία». Στόχος  είναι η ανάπτυξη του οινοτουρισμού,  μέσα από ειδικές διαδρομές   που να συνδέουν μεταξύ τους  επισκέψιμα οινοποιεία σε όλη τη Θεσσαλία. Μετά τις συναντήσεις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν με Λαρισαίους και Τρικαλινούς οινοποιούς, ακολούθησε συνάντηση με Καρδιτσιώτες οινοποιούς. Ο κ. Μπουτίνας παρουσίασε το σχεδιασμό της Περιφέρειας που έχει ως βασική στόχευση την ενίσχυση του   εισοδήματος των αμπελουργών, τη στήριξη και προώθηση του θεσσαλικού οίνου και  την αξιοποίηση του οινοτουρισμού με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας Κώστας Νούσιος και στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Καρδίτσας. Από την πλευρά τους οι Καρδιτσιώτες οινοποιοί χαιρέτισαν την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και κατέθεσαν προτάσεις για δράσεις και εκδηλώσεις με κατεύθυνση τη στήριξη του θεσσαλικού κρασιού.

Πρόσφατα Δελτία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα