Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / 1-7 Νοεμβρίου 2023, Εορτασμός Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

1-7 Νοεμβρίου 2023, Εορτασμός Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2023
1-7 Νοεμβρίου 2023, Εορτασμός Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού
ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ -  Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς».
 

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας στηρίζει τον Μητρικό Θηλασμό και διαδικτυακά.

 

   

 Η Διεθνής κοινότητα καθιέρωσε την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Στην Ελλάδα η εβδομάδα αυτή γιορτάζεται κάθε χρόνο 1 με 7 Νοεμβρίου και ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1996.  Το σύνθημα που όρισε για το 2023 είναι «ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ: Κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς».

    Η φετινή Παγκόσμια Εβδομάδα στοχεύει στην ενημέρωση του πληθυσμού για τις προοπτικές των εργαζόμενων γονέων σχετικά με τον θηλασμό και την γονεϊκότητα, την εδραίωση βέλτιστης άδειας μετ΄αποδοχών  και την υποστήριξη στον χώρο εργασίας ως σημαντικά εργαλεία για την ενθάρρυνση του θηλασμού. Ακόμη στην εμπλοκή ιδιωτών και οργανισμών για την ενίσχυση της συνεργασίας και της υποστήριξης του μητρικού θηλασμού στην εργασία.

    Με το σύνθημα αυτό και την οργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων, εορτάζει το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της  Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και φέτος την εβδομάδα προώθησης του θηλασμού.

    Όπως αναφέρεται και στο φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού 2023, ας κάνουμε τη διαφορά για τους εργαζόμενους γονείς και ας ενθαρρύνουμε τον θηλασμό!! Άλλωστε το κόστος του μη θηλασμού έχει τεράστιες επιπτώσεις σε ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό επίπεδο
   Για την εφαρμογή όλων των πιο πάνω, βασικό στοιχείο επιτυχίας αποτελεί

Πρόσφατα Δελτία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα