Πίνακας Ελέγχου

Υψηλή Αντίθεση
Διαβάθμιση Γκρι
Μέγεθος Γραμμάτων
Γραμματοσειρά Δυσλεκτικών
Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Σε Αθαμανία και Περτούλι Κ. Αγοραστός και Χρ. Μιχαλάκης μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο «Λέανδρος»

Σε Αθαμανία και Περτούλι Κ. Αγοραστός και Χρ. Μιχαλάκης μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο «Λέανδρος»

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
Την Αθαμανία και το Περτούλι επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη,  προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση των ζημιών που προξένησε η κακοκαιρία «Λέανδρος». Επισκέφτηκαν τον οικισμό της Αθαμανίας του Δήμου Πύλης  όπου παρατηρείται ένα  σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο, καθώς η πλαγιά του βουνού απέναντι από τον οικισμό διολισθαίνει, με αποτέλεσμα τα φερτά υλικά να έχουν μειώσει την κοίτη του ποταμού Μουτσιαρίτη με κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων για τον οικισμό. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν και  ενημερώθηκαν για τα προβλήματα στο οδικό τμήμα Γέφυρα Αλεξίου - Αρματολικό και στο δασικό δρόμο που συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και εξυπηρετεί την τοπική κοινότητα Αθαμανίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός πραγματοποίησε ακόμη αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης πρανών που υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  στην Εθνική Οδό Τρικάλων - Άρτας στο ύψος του Περτουλίου, με τη μέθοδο «τείχος του Βερολίνου».

 

«Η πρόσφατη κακοκαιρία προκάλεσε  αρκετά προβλήματα σε περιοχές του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη επισκεφτήκαμε την περιοχή της Αθαμανίας όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο. Παράλληλα οι τεχνικές μας υπηρεσίες έχουν καταγράψει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο οδικό δίκτυο και δρομολογούμε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες  αποκατάστασης. Ακόμη, επισκεφτήκαμε την περιοχή του Περτουλίου,  στο  τμήμα της Εθνικής Οδού Τρικάλων -Άρτας, όπου εκτελούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας εργασίες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας με τη μέθοδο «τείχος του Βερολίνου» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα