Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Νέα πλατεία μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Νέα πλατεία μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Τετάρτη 06 Ιουλίου 2022
Νέα πλατεία μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου   με χρηματοδότηση  από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020
Νέα πλατεία μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου

με χρηματοδότηση  από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

 

Νέα πλατεία δημιουργείται μπροστά στο  Δημοτικό Θέατρο Βόλου  με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 790.000 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης  του έργου είναι ο Δήμος Βόλου.

 

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 χρηματοδοτούμε ένα νέο έργο που  συμπληρώνει και αναδεικνύει μια σημαντική πολιτιστική υποδομή στο Βόλο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Μετά την χρηματοδότηση  της ανακαίνισης του κτιρίου του Δημοτικού Θεάτρου, χρηματοδοτούμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου δημόσιου χώρου πρασίνου και αναψυχής,  που αναβαθμίζει αρχιτεκτονικά, λειτουργικά και αισθητικά την εικόνα της περιοχής» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Η νέα πλατεία

 

Το έργο περιλαμβάνει: τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου έμπροσθεν του κτιρίου του Θεάτρου επιφάνειας περίπου 3.000 τ.μ ώστε να λειτουργήσει ως νέος χώρος πλατείας, με δυνατότητα οργάνωσης μικρών υπαίθριων εκδηλώσεων, συνάντησης και κοινωνικών επαφών σε συνδυασμό με αναψυχή. Χρησιμοποιούνται  χυτά υλικά, ώστε να εξασφαλίζεται η εύκολη και ασφαλής  κίνηση των πεζών (αντιολησθηρό  δάπεδο από χυτό σκυρόδεμα (χτυπητό), ορθογωνισμένες πλάκες  Πηλίου, φιλέτα, σκαλιά, κράσπεδα και κυβόλιθοι από ημίλευκο μάρμαρο Πηλίου, πλάκες κεραμικού γρανίτη, πλάκες από σκυρόδεμα). Επίσης τοποθετούνται καθιστικά, σε συνδυασμό με φύτευση δένδρων για σκίαση στο χώρο της νέας πλατείας και εγκαθίστανται νέοι φωτιστικοί ιστοί.

 

 

 

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα