Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Τρείς νέες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε Πήλιο, Βόλο και Σκιάθο

Τρείς νέες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε Πήλιο, Βόλο και Σκιάθο

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
Τρείς νέες αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε Πήλιο, Βόλο και Σκιάθο
Τρείς νέες αθλητικές και πολιτιστικές  εκδηλώσεις διοργανώνονται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων το επόμενο διάστημα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας που συνεδρίασε σήμερα ενέκρινε τη διοργάνωση των παρακάτω εκδηλώσεων:

 

- «Τα τραγούδια τα Σμυρναίικα», συναυλία στη  Σκιάθο, τον  Σεπτέμβριο 2022. Πρόκειται για καλλιτεχνική σύμπραξη της ορχήστρας «Ρυθμός» του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου με τον καλλιτέχνη Παντελή Θαλασσινό, αφιερωμένη στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου.  Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του μουσικού  πλούτου, με σημείο αναφοράς τα εκατό χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική Καταστροφή.  Παράλληλα η εκδήλωση στοχεύει στην κοινωνική ευαισθητοποίηση για την ενίσχυση του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου μέσω τοποθέτησης ειδικού κουτιού όπου προαιρετικά θα μπορεί το κοινό να συνδράμει οικονομικά.  Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Αναπτυξιακός και Πολιτιστικός Σύλλογος «Ρυθμός».

 

-Ανοιχτό Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βόλος 2022-2023, τον  Οκτώβριο του 2022. Διήμερη αθλητική εκδήλωση κατά την οποία θα διεξαχθούν αγώνες επιτραπέζιας αντισφαίρισης στο Βόλο. Αναμένεται να συμμετάσχουν 300 αθλητές μαζί με τους προπονητές τους καθώς και τους συνοδούς. Σκοπός της  διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη και η διάδοση του αθλητικού ιδεώδους, η καλλιέργεια της αθλητικής ιδέας, η προαγωγή, προβολή και η διάδοση του αθλήματος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, η συμμετοχή των αθλητών σε αθλητικούς αγώνες και η απόκτηση εμπειριών, η προσέλκυση  επισκεπτών στην περιοχή. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βόλου Κένταυρος.

 

-ULTRA PELION TRAIL, τον Νοέμβριο  2022 στο Πήλιο. Αγώνας τρεξίματος 80 χλμ 4.250 D+ στο βουνό των Κενταύρων. Ο αγώνας εξελίσσεται από τα καλντερίμια της Πορταριάς – Μακρυνίτσας ,στα μονοπάτια του δάσους και από τις κορυφές, στις άγριας ομορφιάς παραλίες του Αιγαίου, αλλά και στις ήμερες ακτές του Παγασητικού. Μια  μοναδική εναλλαγή βουνού, θάλασσας με τους μύθους και τους θρύλους του μαγικού βουνού. Θα υπάρχουν και μικρότερες αποστάσεις 23 και 10 χιλιομέτρων.  Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Ορεινό Τρέξιμο Πηλίου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα