Πίνακας Ελέγχου

Υψηλή Αντίθεση
Διαβάθμιση Γκρι
Μέγεθος Γραμμάτων
Γραμματοσειρά Δυσλεκτικών
Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Θεσσαλίας για το ενδιαφέρον αναδοχής βρέφους που φιλοξενείται στο Γ.Ν. Βόλου

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Θεσσαλίας για το ενδιαφέρον αναδοχής βρέφους που φιλοξενείται στο Γ.Ν. Βόλου

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023


 

Σχετικά με δημοσιεύματα ηλεκτρονικών εκδόσεων εφημερίδων και μετά από τηλεφωνικές κλήσεις πολιτών  προς το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Θεσσαλίας που εδρεύει στη Λάρισα που αφορούν βρέφος που φιλοξενείται κατόπιν αντίστοιχης εισαγγελικής διατάξεως στην Μονάδα Πρόωρων της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο», η Υπηρεσία ανακοινώνει τα εξής, σχετικά με τη διαδικασία αναδοχής:

«Σύμφωνα με το ν. 4538/2018 για την προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας δημιουργήθηκε Εθνικό Μητρώο Ανηλίκων, στο οποίο καταγράφονται όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται σε δομές  και παράλληλα δημιουργήθηκαν Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Θετών Γονέων και Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία της υιοθεσίας και της αναδοχής.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα  www.anynet.gr με απόλυτη διασφάλιση των Προσωπικών Δεδομένων αλλά και της διαφάνειας της διαδικασίας και ακολουθούνται όλες οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε σύντομο χρονικό διάστημα και πάντα με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και εφόσον εκδοθεί η αντίστοιχη Εισαγγελική Διάταξη με την οποία να ζητείται η αποκατάσταση του εν λόγω βρέφους σε ανάδοχη οικογένεια, θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία από την Υπηρεσία μας που προβλέπεται στην ισχύουσα νομοθεσία, ήτοι θα τοποθετηθεί σε ανάδοχη οικογένεια που είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο την Υποψηφίων Αναδόχων Γονέων και προηγείται βάσει αριθμού ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου».

Περισσότερες πληροφορίες ως προς τη διαδικασία, στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας 2413 506293, 2413 506280, 2413 506281.

 

 

Πρόσφατα Δελτία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα