Ενημέρωση / Δελτία Τύπου /  Ενεργειακή αναβάθμιση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ελασσόνας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

 Ενεργειακή αναβάθμιση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ελασσόνας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023
 Ενεργειακή αναβάθμιση στο 3ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Ελασσόνας με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας


 

 

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελασσόνας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη  δημοπράτηση του έργου συνολικού προϋπολογισμού  ένταξης 818.000 ευρώ.  Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Ελασσόνας.

 

 «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους και  προχωράμε  σε ένα διαγενεακό έργο που αναβαθμίζει ενεργειακά τις κτιριακές υποδομές του 3ου Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Ελασσόνας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Μέσα από το βραβευμένο και καινοτόμο πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας 85 σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια αποκτούν σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές προς  τους χρήστες και το περιβάλλον, υποδομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Το υφιστάμενο σχολικό κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Z, αναβαθμίζεται στην  Κατηγορία Α του Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ) με τις εξής παρεμβάσεις:

- Εφαρμογή θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου (τοίχοι, δώματα και  στέγες με αντικατάσταση και των ζευκτών, μετά την επικαιροποίηση της μελέτης, τροποποίηση Απόφασης Ένταξης και αύξηση του προϋπολογισμού   για την αντιμετώπιση της καθίζηση τμήματος της στέγης του σχολείου που προέκυψε μετά την ένταξη του έργου).

- Αντικατάσταση κουφωμάτων.

- Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητας και θερμαντικά σώματα).

- Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED.

- Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα