Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε  Γαμβέτα και Ερμού με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε  Γαμβέτα και Ερμού με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023
Υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων σε  Γαμβέτα και Ερμού   με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας


 

 

Τέσσερα νέα συστήματα  υπόγειων κάδων απορριμμάτων  εγκαθίστανται  στο κέντρο του Βόλου.  Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας και εγκατάστασης του νέου εξοπλισμού,  που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Βόλου. Ο νέος εξοπλισμός αφορά στις οδούς   Γαμβέτα -από Ιάσονος έως 28ης Οκτωβρίου- και Ερμού -από Όγλ έως Φιλελλήνων-, που με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μετατρέπονται σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας. Συνολικά, ο προϋπολογισμός των δύο έργων ανέρχεται σε  690.000 ευρώ.

«Οι Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις που χρηματοδοτούμε αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, το αστικό περιβάλλον και την αισθητική εικόνα  στις μεγάλες πόλεις παντού στη Θεσσαλία. Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,   οι υπογειοποιήσεις των κάδων στους δρόμους ήπιας  κυκλοφορίας Γαμβέτα και Ερμού  βελτιώνουν  την εικόνα και τις συνθήκες υγιεινής στον κοινόχρηστο δημόσιο χώρο και η  διαχείριση των αστικών απορριμμάτων στο κέντρο του Βόλου γίνεται ορθολογικότερη και αποδοτικότερη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα