Με 7,4 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμορφώνει το τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή από την οδό Βόλου μέχρι την Αγιάς (110 Π.Μ)

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018
Κώστας Αγοραστός: «Έργο ουσίας, ασφάλειας, χρήσιμο περιβαλλοντικά κυκλοφοριακά και κοινωνικά»

Την σύμβαση κατασκευής του έργου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης ΘεσσαλίαςΞεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η ριζική αναμόρφωση του τμήματος της λεωφόρου Καραμανλή από την οδό Βόλου (Άγιο Γεώργιο) μέχρι την οδό Αγιάς (110 Π.Μ.). Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου συνολικού προϋπολογισμού 7,4 εκατ. ευρώ που υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020. Με το έργο αυτό πρόκειται να κατασκευαστούν 1,3 χλμ αρτηρίας με νησίδα και δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, 3 κυκλικοί κόμβοι, παράπλευρο δίκτυο, ηλεκτροφωτισμός, νησίδες πρασίνου κ.α. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Ξεκινά το βόρειο τμήμα της λεωφόρου Καραμανλή το οποίο είναι και το πιο δύσκολο. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε κατασκευάσει το πρώτο κομμάτι και σήμερα ξεκινά το νέο κομμάτι από την οδό Βόλου μέχρι την Αγιάς, δηλαδή από τον Άγιο Γεώργιο μέχρι την 110 Πτέρυγα Μάχης. Είναι ένα έργο χρήσιμο περιβαλλοντικά, κυκλοφοριακά, κοινωνικά, αλλά και ένα έργο ανθρώπινης ασφάλειας. Δεν είναι ένα έργο μόνο της Λάρισας αλλά και της Θεσσαλίας γιατί διέρχονται από το σημείο αυτό χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά. Πρόκειται να κατασκευαστούν τρεις κυκλικοί κόμβοι, στη συμβολή της Παλαιάς Εθνικής με τις οδούς Βόλου, Αγιάς και Ερέτριας. Πρόκειται όχι μόνο για ένα έργο ασφάλειας, αλλά και συνολικής αναβάθμισης της περιοχής. Έτσι η Περιφέρεια κατασκευάζει ακόμα ένα τμήμα αυτοκινητοδρόμου εντός του αστικού ιστού βάζοντας τέλος στις επικίνδυνες διαβάσεις. Είναι ένα έργο ουσίας που ρίχνει χρήμα στην τοπική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας».

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης κάλεσε τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας να βοηθήσουν με γρήγορες επεμβάσεις εκεί που θα χρειαστεί. Παράλληλα ζήτησε την κατανόηση από τους οδηγούς και τη συμμόρφωση τους στις υποδείξεις τις τροχαίας ώστε να μπορούν να εκτελούνται τα έργα παράλληλα με την διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και αφορά στην κατασκευή του οδικού τμήματος της Λεωφόρου Καραμανλή (Παλαιά Εθνική Οδός Αθήνας –Θεσσαλονίκης) από τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) με την Οδό Βόλου (Χ.Θ. 7+115) έως τον ισόπεδο κόμβο (Ι/Κ) με την Οδό Αγιάς (Χ.Θ. 8+110), με την ταυτόχρονη κατασκευή τριών (3) κυκλικών κόμβων, καθώς και του αντίστοιχου παράπλευρου δικτύου. Το συνολικό μήκος της αρτηρίας ανέρχεται σε 1,3χλμ., συμπεριλαμβανομένου των προσαρμογών της στην υφιστάμενη οδό αρχή και τέλους. Η αρτηρία πρόκειται να έχει σε όλο το μήκος της δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πλάτους 3,25 μ. η καθεμία. Οι κατευθύνσεις είναι διαχωρισμένες στο τμήμα από Ι/Κ Βόλου έως και Ι/Κ Ερέτριας με κεντρική νησίδα πρασίνου πλάτους 2,60μ., ενώ στο τμήμα από Ι/Κ Ερέτριας έως Ι/Κ Αγιάς η κεντρική νησίδα αντικαθίσταται από αμφίπλευρο μεταλλικό στηθαίο ασφαλείας.
πλήρες κείμενο