Δέκα κονσέρτα μουσικής Δωματίου από σπουδαίους μουσικούς της Αμερικής σε όλη τη Θεσσαλία

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018
1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου Θεσσαλίας 17-28 Ιουνίου 2018


Με ένα σπουδαίο επιτελείο μουσικών από την Αμερική, ξεκινά την Κυριακή 17 Ιουνίου στη Θεσσαλία το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου, τοποθετώντας την Θεσσαλία στον παγκόσμιο χάρτη ως τόπο προορισμού για μουσικόφιλους. Ένας από τους σπουδαιότερους εν ζωή συνθέτες κλασικής μουσικής της Αμερικής, ο Lowell Liebermann, βρίσκεται ήδη στην περιοχή για να βάλει τα θεμέλια πραγματοποίησης του φεστιβάλ σε ετήσια βάση.
Το φεστιβάλ αποτελεί μια πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Chamber Music Hellas, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους Λάρισας, Τρικκαίων, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Βόλου, καθώς και με τις εφορείες τοπικών αρχαιοτήτων Λάρισας και Μαγνησίας. Το φεστιβάλ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με υποχρεωτική η προκράτηση θέσεων για κάθε ένα κονσέρτο ξεχωριστά, από την ιστοσελίδα της Chamber Music Hellas ( www.chambermusichellas.org )
Οι παραστάσεις θα είναι υψηλής ποιότητας, ισάξιες με γνωστά και καθιερωμένα διεθνή μουσικά φεστιβάλ όπως το Σάλτσμπουργκ, το Aix-en-Provence και το Lincoln Center της Νέας Υόρκης και θα δοθούν σε δέκα διαφορετικούς τόπους στη Θεσσαλία. Σε συνέντευξη τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας οι διοργανωτές σημείωσαν τα εξής:
Κώστας Αγοραστός - Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Δωματίου στη Θεσσαλία είναι γεγονός. Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση παγκοσμίου ενδιαφέροντος που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία Περιφέρειας Θεσσαλίας των Δήμων της Θεσσαλίας και της Chamber Music Hellas. Το φεστιβάλ αυτό φέρνει κοντά μας ανθρώπους της κλασσικής μουσικής δωματίου μεγάλου κύρους και ταυτόχρονα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την συνέχεια του και τα επόμενα χρόνια. Η Θεσσαλία βγαίνει μπροστά, γίνεται παγκόσμιος μουσικός προορισμός, μέσα από τη δύναμη της συνεργασίας η οποία διαχέεται παντού. Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν αυτές τις τόσο αξιόλογες συναυλίες και να απολαύσουν μοναδικές δημιουργίεςς».


πλήρες κείμενο