Δωρεάν Διανομή Τροφίμων από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας – Συνέντευξη τύπου από την αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013
Όλα έτοιμα στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας για το Πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων που θα δώσει τη δυνατότητα σε 26.000 συμπολίτες μας να παραλάβουν βασικά είδη διατροφής, όπως ζυμαρικά, τυρί φέτα, γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα και ελαιόλαδο.
Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν φέτος σε 36 φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας οι οποίοι στη συνέχεια θα τα διανείμουν στα μέλη τους.
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την ευθύνη για το νομό Λάρισας έχει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας.
«Η Δωρεάν Διανομή Τροφίμων στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, που ξεκινά για φέτος στις 19 Νοεμβρίου, είναι πολύ σημαντική για εμάς διότι συνεπάγεται ότι 26.000 συμπολίτες μας θα αποκτήσουν βασικά είδη για το οικογενειακό τραπέζι. Δυστυχώς, και αυτή τη χρονιά, ως χώρα και ως νομός, περνάμε δύσκολα και οι συνέπειες της κρίσης είναι περισσότερο από ποτέ εμφανείς, είναι δίπλα μας και μας αγγίζουν: οι άνεργοι συμπολίτες μας είναι πολλοί, οι άνθρωποι που δεν μπορούν να αγοράσουν έστω και τα απολύτως απαραίτητα για την οικογένειά τους ακόμη περισσότεροι. Θα είμασταν ευτυχείς αν δεν χρειαζόταν να γίνει η διανομή τροφίμων, αν οι συμπολίτες μας δεν είχαν απόλυτη ανάγκη τα τρόφιμα. Όμως, η σκληρή πραγματικότητα μας διαψεύδει. Με την διανομή των τροφίμων δίνεται μία κάποια βοήθεια, μία ανακούφιση στους συμπολίτες μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λύνεται και το πρόβλημα», τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου κατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με αφορμή την έναρξη της φετινής διανομής.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου...