Πόλος έλξης για δημιουργούς και σινεφίλ το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας από 14 - 23 Φεβρουαρίου - Συνέντευξη τύπου δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014
Έχοντας δώσει ιδιαίτερα αξιόλογα δείγματα δουλειά κατά τα προηγούμενα χρόνια, δικαίως το φετινό 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας / Αrtfools Video Festival 2014 φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά πράγματα όχι μόνο της Λάρισας, αλλά και διεθνώς.
Ακόμη πιο αναβαθμισμένο, πιο δυναμικό και πιο δημιουργικό το φετινό Φεστιβάλ
, που θα πραγματοποιηθεί από 14-23 Φεβρουαρίου, θα αποτελέσει πόλο έλξης για κινηματογραφιστές αλλά και «σινεφίλ» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς πάνω από 60 ξένοι δημιουργοί έστειλαν τις συμμετοχές τους, εκ των οποίο στο φεστιβάλ θα προβληθούν οι 28.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας σε συνεργασία με την Ομάδα Πολιτισμού «Artfools» διοργανώνουν μία εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών και αξιώσεων για κοινό με απαιτήσεις.
Σε αυτή την προσπάθεια συνδράμουν επίσης το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.
Ιδιαίτερη τιμή για τη φετινή διοργάνωση είναι η παρουσία καταξιωμένων σκηνοθετών, όπως ο Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος και θα τιμηθεί από το Φεστιβάλ για την προσφορά του στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, ο Κώστας Καπάκας, δημιουργός του πολυβραβευμένου «Peppermint» και φυσικά ο Λαρισαίος νέος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο οποίος πρόσφατα βραβεύτηκε στις Κάννες.
Προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, σεμινάρια, αφιερώματα, εκθέσεις φωτογραφίας, είναι μερικές μόνο από τις δράσεις του, με κορυφαίο γεγονός το διαγωνιστικό μέρος που θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 23 Φεβρουαρίου.
Χώροι Διεξαγωγής είναι τα «Victoria Cinemas», το Ξενοδοχείο «Μετροπόλ», το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και το «Μεταλλουργείο».


Στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, της Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένας Καραλαριώτου, του Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτα, του αν. προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ευστ. Βελησσαρίου, της Διευθύντριας του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσας Βουλγαράκη, της προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ κ. Άντας Σαρτζή, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του φεστιβάλ κ. Άκυ Μητσιούλη, καθώς κι εθελοντών του Φεστιβάλ, παρουσιάστηκαν τα δρώμενα του Φεστιβάλ, που αναμένεται φέτος να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να αποτελέσει πόλο έλξης νέων δημιουργών από την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο τύπου....