Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / 291.200  ευρώ στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος Βόλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποστήριξη εφήβων με εξαρτητική συμπεριφορά

291.200  ευρώ στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος Βόλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υποστήριξη εφήβων με εξαρτητική συμπεριφορά

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
291.200  ευρώ στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος Βόλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  για την υποστήριξη εφήβων με εξαρτητική συμπεριφορά


 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση  διάθεσης πίστωσης ύψους 291.200 ευρώ, ως επιχορήγηση στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ Πιλότος Βόλου, για τη λειτουργία «Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και φιλοξενίας για έφηβους και νεαρούς ενήλικες με εξαρτητική -αντικοινωνική συμπεριφορά και τις οικογένειές τους». Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

«Ο δύσκολος αγώνας κατά των εξαρτήσεων είναι εθνική και κοινωνική υπόθεση  που αφορά  στην ουσία της προσφοράς στον άνθρωπο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με ενσυναίσθηση και σεβασμό στους  νέους ανθρώπους και τις  οικογένειες τους, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ Χρήστο Λιάπη,  η Περιφέρεια Θεσσαλίας  ενισχύει  το δίχτυ πρόληψης, κοινωνικής προστασίας και φροντίδας για  αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Το  πρόβλημα   οξύνθηκε τα χρόνια της κρίσης και  αγγίζει  όλο και περισσότερες οικογένειες, λόγω των  «νέου τύπου» εξαρτήσεων που εμφανίζονται σε έφηβους και νέους. Στηρίζουμε με 291.200 ευρώ τη λειτουργία Δομής Έγκαιρης Παρέμβασης και Φιλοξενίας στο Βόλο,  στηρίζουμε το θεσμό του ΚΕΘΕΑ,  στηρίζουμε τους νέους και τις οικογένειες που  δίνουν καθημερινά με γενναιότητα τον αγώνα  για να επιστρέψουν στη ζωή, την παραγωγή και τη δημιουργία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Πρόσφατα Δελτία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα