Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Τρία νέα έργα για την πόλη της Λάρισας χρηματοδοτούνται με 5,9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020

Τρία νέα έργα για την πόλη της Λάρισας χρηματοδοτούνται με 5,9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022
Τρία νέα έργα για την πόλη της Λάρισας χρηματοδοτούνται με 5,9 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020


 

Τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 5.996.156 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην πόλη της Λάρισας. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού εντάσσονται στο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ)  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 τα έργα:

-Κέντρο Ανοιχτής Υποστήριξης για παιδιά με σύνδρομο DOWN

-Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρομών (Αιόλου – Βυζαντίου – Ηρώων Πολυτεχνείου)

-Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου εκπαιδευτικών μονάδων και την κατασκευή παιδικής χαράς

 

«Εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 ένα νέο έργο προκειμένου τα παιδιά με Σύνδρομο «Down» στη Λάρισα να αποκτήσουν τη δική τους στέγη. Παράλληλα εντάξαμε την επέκταση του δικτύου ποδηλατοδρόμων της πόλης σε τρεις νέους δρόμους καθώς και την δημιουργία νέας παιδικής χαράς και την αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων σχολείων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 χρηματοδοτούμε μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό έργα που συνδυάζουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την προστασία του περιβάλλοντος,   την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και του αισθήματος  αλληλεγγύης των πολιτών. Τα έργα μας κινούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας, συγχρονίζουν τις πόλεις μας με την εποχή και τις ανάγκες των ανθρώπων, δίνουν πνοή στην οικονομία, προσφέρουν θέσεις εργασίας, μας πηγαίνουν όλους μαζί μπροστά» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Πρόσφατα Δελτία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα