Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Αναλυτικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας «Έτσι θα επισπευσθούν οι αποζημιώσεις»

Αναλυτικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας «Έτσι θα επισπευσθούν οι αποζημιώσεις»

Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024
Αναλυτικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας   «Έτσι θα επισπευσθούν οι αποζημιώσεις»
Αναλυτικά στοιχεία για τις αυτοψίες, τους ελέγχους και τη συμπλήρωση φακέλων των πλημμυρόπληκτων αγροτών προκειμένου να αποζημιωθούν από την Κρατική Αρωγή, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε νωρίτερα το απόγευμα.

Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη υστέρηση ανάμεσα στις αυτοψίες που διενεργούν τα κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την υποβολή φακέλων από τους ίδιους τους πληγέντες αγρότες, με αποτέλεσμα να σημειώνονται επίσης καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των αποζημιώσεων προς τους αγρότες. Οι καθυστερήσεις αυτές είτε οφείλονται στην αδυναμία αγροτών να υποβάλλουν πλήρη στοιχεία, είτε σε αδυναμίες του συστήματος, ωστόσο ο Περιφερειάρχης εξήγησε ότι η Περιφέρεια θα επιταχύνει τις αυτοψίες (οι οποίες βρίσκονται σήμερα περίπου στο 50% σε σχέση με τις δηλώσεις ζημιάς) με την πρόσληψη προσωπικού το επόμενο διάστημα. «Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι να βοηθήσει τους αγρότες που για οποιοδήποτε λόγω δυσκολεύονται να καταθέσουν τους φακέλους, ώστε η διαδικασία να επιταχυνθεί και οι αποζημιώσεις να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό. Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να θεραπεύσουμε το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε τέλος ότι στην κατεύθυνση αυτή υπάρχει άριστη συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Τα στοιχεία για τις επιτροπές Κρατικής Αρωγής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αρμόδιες για την εκτίμηση και την καταγραφή ζημιών από την καταιγίδα Daniel σε γεωργικές γαίες, πάγιο κεφάλαιο πρώτες ύλες και αποθηκευμένα προϊόντα μέχρι 29/1/2024 από όλη τη Θεσσαλία είναι τα εξής:

 

ΣΤΗΝ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ:

Έχουμε παραλάβει από τον ΕΛΓΑ  9.613 δηλώσεις ζημιάς

Έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 5.200 αυτοψίες

Έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 1.190 φάκελοι πληρωμής εκ των οποίων οι 153 είναι παραγωγοί για τους οποίους δεν έχει έρθει η δήλωση ζημιάς από τον ΕΛΓΑ.

Την τελευταία εβδομάδα δηλ. 22-26/01/2024 κατατέθηκαν 243 φάκελοι πληρωμής

Δεν έχουν σταλεί προς πληρωμή

 

ΤΗΝ ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ:

Έχουμε παραλάβει από τον ΕΛΓΑ  4.481 δηλώσεις ζημιάς

Έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 3.300 αυτοψίες

Έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 848 φάκελοι πληρωμής εκ των οποίων οι 153 είναι παραγωγοί για τους οποίους δεν έχει έρθει η δήλωση ζημιάς από τον ΕΛΓΑ.

Την τελευταία εβδομάδα δηλ. 22-26/01/2024 κατατέθηκαν 220 φάκελοι πληρωμής

Έχουν σταλεί προς πληρωμή 62 ΑΦΜ

 

ΤΗΝ ΠΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ:

Έχουμε παραλάβει από τον ΕΛΓΑ  4.303 δηλώσεις ζημιάς που αφορούν μοναδιία ΑΦΜ

Έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 650 αυτοψίες

Έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 385 φάκελοι πληρωμής.

Την τελευταία εβδομάδα δηλ. 22-26/01/2024 κατατέθηκαν 25 φάκελοι πληρωμής

Έχουν σταλεί προς πληρωμή 32 ΑΦΜ

 

ΣΤΗΝ ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Έχουμε εκτυπωμένες 13.023 δηλώσεις ζημιάς  

Έχουμε πραγματοποιήσει περίπου 5.282 αυτοψίες

Έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα 1.712 φάκελοι πληρωμής

Την τελευταία εβδομάδα δηλ. 22-26/01/2024 κατατέθηκαν 381 φάκελοι πληρωμής και μέχρι τις 12:30 στις 29/01/2024 έχουν κατατεθεί 53 φάκελοι πληρωμής

Έχουν σταλεί προς πληρωμή 39 ΑΦΜ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα