Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Οκτώ Παιδικές Βιβλιοθήκες για παιδιά Ρομά και προσφύγων στην Καρδίτσα στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Οκτώ Παιδικές Βιβλιοθήκες για παιδιά Ρομά και προσφύγων στην Καρδίτσα στηρίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021
Οκτώ Παιδικές Βιβλιοθήκες για  παιδιά Ρομά και προσφύγων στην Καρδίτσα στηρίζει  η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 της δράσης «Δαπάνες λειτουργίας Παιδικών Βιβλιοθηκών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην Καρδίτσα», συνολικού προϋπολογισμού 105.000 ευρώ. Η δράση εντάσσεται στην Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καρδίτσας με τίτλο «Καρδίτσα, πόλη να ζεις» που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας με 19 έργα συνολικού προϋπολογισμού 8,4 εκατομμυρίων ευρώ.

«Κάνουμε περισσότερα για όσους έχουν λιγότερα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.  «Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, στηρίζουμε τη λειτουργία  των Παιδικών Βιβλιοθηκών της πόλης, καλύπτοντας μέχρι το τέλος του 2023,  το μισθοδοτικό κόστος των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν για να υλοποιήσουν ειδικά εκπαιδευτικά  προγράμματα, προσαρμοσμένα σε παιδιά ευάλωτων κοινωνικά ομάδων όπως οι Ρομά και οι πρόσφυγες.  Με ενσυναίσθηση, σεβασμό και ενδιαφέρον στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, η Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζει  με συνολικό προϋπολογισμό  250 εκατομμύρια  ευρώ,  κοινωνικές δομές  και δράσεις  που βοηθούν τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, προσφέρουν  δίκαιες και ίσες ευκαιρίες για όλους, βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και δημιουργούν θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο

Η χρηματοδότηση αφορά στην κάλυψη του κόστους μισθοδοσίας 2 εκπαιδευτικών οι οποίοι προβλέπεται να εργασθούν έως τον Οκτώβριο του 2023 στις 8  Παιδικές Βιβλιοθήκες που λειτουργούν ήδη με σημαντική απήχηση στον παιδικό πληθυσμό της περιοχής παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Καρδίτσας και ειδικότερα στις συνοικίες Αγίας Παρασκευής, Αγίου Γεωργίου, Αγίου Φανουρίου, Λάκκα Μαντζιάρα, Σεισμοπλήκτων Καμινάδων, Άλσους Παυσιλύπου, Ζαχαριωτών και Αγίου Νικολάου.

Τα αναμενόμενα αποτελέσματα του έργου είναι η αύξηση και η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών των Παιδικών Βιβλιοθηκών για την εξυπηρέτηση περισσότερων  παιδιών της πόλης μέχρι την ηλικία των 18 χρονών και ιδιαίτερα των παιδιών που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω και της υλοποίησης νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών και τις μητέρες τους, για παιδιά Ρομά και προσφύγων, με αντικείμενο  την τοπική ιστορία καθώς και  θέματα ισότητας των δύο φύλων. Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας του έργου είναι o Δήμος Καρδίτσας.

Πρόσφατα Δελτία

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα