Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Η Περιφέρεια ξεκίνησε κύκλο τεχνικών συναντήσεων για τον έγκαιρο προγραμματισμό του ΕΣΠΑ

Η Περιφέρεια ξεκίνησε κύκλο τεχνικών συναντήσεων για τον έγκαιρο προγραμματισμό του ΕΣΠΑ

Τρίτη 06 Φεβρουαρίου 2024
Η Περιφέρεια ξεκίνησε κύκλο  τεχνικών  συναντήσεων για τον έγκαιρο προγραμματισμό του ΕΣΠΑ
Η Περιφέρεια ξεκίνησε κύκλο  τεχνικών  συναντήσεων για τον έγκαιρο προγραμματισμό του ΕΣΠΑ
Η Περιφέρεια ξεκίνησε κύκλο  τεχνικών  συναντήσεων για τον έγκαιρο προγραμματισμό του ΕΣΠΑ
slider_photo
slider_photo
slider_photo
Έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς,  να ανεβάσουν ταχύτητες , ώστε  να υπάρξουν επιτυχή αποτελέσματα στην απορρόφηση κονδυλίων  του «ΕΣΠΑ  2021-2027»  και να μην χαθεί η ευκαιρία για την υλοποίηση σημαντικών έργων στη Θεσσαλία , απηύθυνε ο Περιφερειάρχης  Δημήτρης Κουρέτας, μιλώντας σε  ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα   με πρωτοβουλία της περιφέρειας.

 Στην εκδήλωση, στελέχη της διαχειριστικής Αρχής  ενημέρωσαν  αναλυτικά όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής  Ενότητας  Καρδίτσας αλλά και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς ( Επιμελητήριο, διοικήσεις νοσοκομείων ,διευθυντές εκπαίδευσης κλπ.)  αναλυτικά για τον προγραμματισμό δράσεων και τα  βήματα που απαιτούνται για την έκδοση των προσκλήσεων.
Ο περιφερειάρχης  επέμεινε στην αναγκαιότητα  κοινής  συνεργασίας   και κάλεσε  ιδιαίτερα τους  Δημάρχους να  προχωρήσουν σε στοχευμένες  προτάσεις  αξιοποιώντας και την  τεχνική βοήθεια που θα  τους  παράσχει-  ύστερα  από δικό τους αίτημα-  η Περιφέρεια ,  ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις , χαθούν έργα και συνεπώς-  όπως τόνισε -πολλά εκατομμύριά από το ΕΣΠΑ .
Ειδικότερα  για τα αντιπλημμυρικά έργα η πρόσκληση αγγίζει τα 260 εκ ευρώ  και ο κ. Κουρέτας     ζήτησε να  κατατεθούν έγκαιρα οι σχετικές μελέτες  ενώ  αναφέρθηκε και στις ευκαιρίες που θα δοθούν  για ένταξη σημαντικών έργων και από το  πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος   «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027  ανέρχεται στα 553,9  εκ. ευρώ .Από τους βασικούς στόχους του προγράμματος  η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας , το περιβάλλον και η  ανθεκτικότητα, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής  και η βελτίωση των μεταφορικών υποδομών και συνδεσιμότητας.
Αξίζει   να σημειωθεί ότι όλοι οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την  ικανοποίηση τους για την άρτια  και έγκαιρη παρουσίαση του προγράμματος από τα στελέχη της διαχειριστικής Αρχής  ενώ η επόμενη ενημερωτική εκδήλωση , στο πλαίσιο της περαιτέρω ενεργοποίησης του Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027  θα γίνει την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 στο GiSeMi HUB - Κόμβος Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Τρικάλων, (οδός Βαλκάνου 6) με ώρα έναρξης 10:00 π.μ..

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα