Ενημέρωση / Δελτία Τύπου / Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός για το κύμα κακοκαιρίας

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός για το κύμα κακοκαιρίας

Κυριακή 21 Απριλίου 2024
Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός για το κύμα κακοκαιρίας
Συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου το διευρυμένο Περιφερειακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας, παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια και του Γ.Γ. του Υπουργείου Β. Παπαγεωργίου, ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη Θεσσαλία τις επόμενες ώρες.

 

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Ηλ. Λεοντάρης, καθώς και οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, έκαναν εκτενή ενημέρωση για την προετοιμασία του υπηρεσιακού μηχανισμού, καθώς και την ενεργοποίηση των ιδιωτικών μέσων που ανήκουν στο σχετικό μητρώο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα μπορεί να προκύψουν από την αυξημένη βροχόπτωση που αναμένεται να εκδηλωθεί στη Θεσσαλία από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο Σάββατο το μεσημέρι.
Παράλληλα στη σύσκεψη έγινε εκτενής ενημέρωση από τους δημάρχους κυρίως των πλημμυροπαθών περιοχών, για το βαθμό ετοιμότητας του υπηρεσιακού μηχανισμού των Δήμων και την επιστασία των σημείων υψηλού κινδύνου.
Ενημέρωση παρείχε επίσης ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς στργ. Κωνσταντάκος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας στργ. Φαλάρας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης στργ. Καρανάσιος, τον Κεντρικό Λιμενάρχη Μαγνησίας και τους επικεφαλής των Λιμεναρχείων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Για την επικαιροποίηση των προγνωστικών μοντέλων ενημέρωσε τη σύσκεψη ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κ. Λαγουβάρδος.

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Β. Κικίλιας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κινητοποίηση των στελεχών του υπηρεσιακού μηχανισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων, ενώ τόνισε ότι παρά το γεγονός πως το φαινόμενο είναι σχετικά μικρότερο με αυτό του περασμένου Σεπτεμβρίου, ωστόσο υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα, ακριβώς γιατί η Θεσσαλία είναι επιβαρυμένη και ταλαιπωρημένη – όπως είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας τόνισε ότι όλο το προσωπικού που εμπλέκεται από την πλευρά του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι σε επιφυλακή και θα μείνει μέχρι να ολοκληρωθεί το φαινόμενο και τόνισε ότι έχει γίνει η απαραίτητη προετοιμασία ώστε να αντιμετωπιστούν ακόμα και επιμέρους προβλήματα σε «ευαίσθητες» περιοχές

 

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι δήμαρχοι Λαρισαίων Αθ. Μαμάκος, Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, Ρήγα Φεραίου Δ. Νασίκας Νοτίου Πηλίου Μ. Μιτζικός, Αλμυρού Δ. Εσερίδης, Αλληνήσου Π. Αναγνώστου, Σκιάθου Θ. Τζούμας, Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος, Φαρσάλων Μ. Εσκίογλου και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σκοπέλου.

 

Κλειστά τα εσπερινά σχολεία

 

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας αποφάσισε για σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, την αναστολή της λειτουργίας όλων των  Εσπερινών σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας λόγω επικείμενων έντονων καιρικών φαινομένων .

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αναζήτηση σε Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Διακηρύξεις-Προκηρύξεις, Γεωργικά Θέματα, Εξυπηρέτηση Πολιτών, Έργα